Pas op voor louche websites

Voor internetcowboys is het goed geld verdienen aan woningzoekenden. Diverse verhuurplatforms bieden woningen aan die allang niet meer beschikbaar zijn. Ze laten u betalen om op advertenties te kunnen reageren. Ook zijn er websites die claimen dat ze u snel aan een urgentieverklaring kunnen helpen. Trap er niet in, zoek bij twijfel contact met uw gemeente of een woningcorporatie in uw regio.

Verdienen aan woningnood
Er is woningnood in Nederland. Een huurwoning vinden is lastig en tijdrovend. Dat maakt het voor oplichters aantrekkelijk om -steeds weer nieuwe- websites te beginnen die inspelen op de wanhoop van woningzoekenden. Meestal gaat het om sites die er redelijk gelikt uitzien. Die geld vragen om voor u op woningadvertenties te kunnen reageren. Of die beloven dat je na betaling toegang krijgt tot uniek aanbod dat elders niet te vinden zou zijn.

Een urgentieaanvraag
Er zijn ook websites die aanbieden om, tegen betaling van soms forse bedragen, namens u een urgentieverklaring aan te vragen. Deze sites claimen nogal makkelijk dat u ‘recht’ zou hebben op urgentie waarmee u met voorrang een sociale huurwoning krijgt. Terwijl het er maar van afhangt of een gemeente een urgentieregeling heeft, en welke groepen hierin zijn opgenomen. De simpele voorstelling dat u recht heeft op urgentie, als u bijvoorbeeld vanwege een relatiebreuk een woning nodig heeft, klopt niet.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee
Ziet het aanbod van de website er te goed uit om waar te zijn? Gaat het om een mooie woning op een toplocatie voor een zacht prijsje? Wordt het voorgesteld alsof een urgentieverklaring heel eenvoudig te krijgen is? Moet u bemiddelingskosten betalen? Wees dan voorzichtig. Als het te goed lijkt om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook.

Lees hier het hele artikel van QuaWonen