Onderstaand verhaal is van Arie van Krimpen, bestuurslid van de VVE van het appartementencomplex de Primeur in Krimpen aan de Lek.

Vanaf mei 2016 wonen wij met veel plezier in het appartementencomplex de Primeur aan de Markt van Krimpen aan de Lek. Het is aan de straatkant heel levendig omdat wij boven de winkels wonen en aan de andere zijde hebben we een groot balkon en een grote tuin voor gezamenlijk gebruik. Daarvan wordt een groot aantal maanden van het jaar gebruik gemaakt door de bewoners in wisselende samenstelling.

Het is een oase van rust met een gevarieerde beplanting en vanaf de vroege morgen de zon. Er zijn bankjes geplaatst en de bewoners brengen hun eigen stoel mee. In tegenstelling tot vele andere complexen zien we elkaar met flinke regelmaat en dat geeft een bepaalde binding.

Gelukkig kan iedereen goed met elkaar overweg en dat is uiteraard een voorwaarde in een complex met 44 appartementen. Om de onderlinge band te versterken is er een evenementencommissie die een aantal malen per jaar iets op touw zet. De nieuwjaarsborrel op de eerste zaterdag van het jaar is een voorbeeld. Gedurende de zomermaanden is er een barbecue en in de herfst worden er diverse stamppotten gemaakt. Hollandse kost en dat gaat er goed in bij de diverse bewoners.

Het gebouw is complex van samenstelling omdat er één eigenaar is die 22 sociale woningen in bezit heeft en deze verhuurt. Het betreft de woningbouwcorporatie Qua Wonen; de overige 22 woningen zijn koopwoningen. Het geheel wordt gecompleteerd door een serie winkelpanden waaronder de supermarkt, een slager, een bakker, een drogist, een bloemist, een kapper, een kledingwinkel etc. Het Cultuurhuis is om de hoek.

De bewoners van een belendend pand, de Waag genaamd,  hebben een kelderbox en een parkeerplaats in de ondergrondse garage van de Primeur. Een gevarieerd aantal mensen maakt derhalve gebruik van het gebouw en dat gaat allemaal in goede harmonie.

Op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de VVE is een bont gezelschap met verschillende belangen aanwezig en toch gaat het daar gedisciplineerd aan toe. Natuurlijk zijn er discussies maar tot nu toe verlopen de vergaderingen naar behoren. Het is om die reden  heel prettig wonen in de Primeur en ik zeg het nogmaals; zodra je de deur uitgaat sta je buiten en er is contact met anderen. Een praatje met elkaar is goed voor de onderlinge verstandhouding en begrip voor elkaars gewoonten. Voor de leefbaarheid in dit woongedeelte van Krimpen aan de Lek is dit een positieve ontwikkeling.